nuffnang

Saturday, 7 March 2015

Siput Pahat Masak Cili


Ramuan:-
- 500 gm siput pahat
- 3 ulas bawang putih (dikisar)
- 5 ulas bawang merah (dikisar)
- 5 biji cili padi (dikisar)
- 1 in halia (dikisar)
- 1 in kunyit hidup (dikisar)
- 2 batang serai (ketuk)
- 1/2 cawan cawan santan pekat
- Garam dan gula secukup rasa

 Cara-Cara Penyediaan:-
- Basuh siput pahat bersih dan rebus bersama halia hingga masak. Ketepikan.
- Panaskan minyak dan tumis bahan kisar hingga garing.
- Masukkan santan dan kacau hingga pekat.
- Perasakan dengan garam dan gula secukup rasa.
- Tuangkan ke atas siput pahat dan bolehlah dihidangkan.

Selamat Mencuba...

No comments:

Post a Comment