- 2 biji kentang
- 1 1/2 cawan tepung gandum
- 2 cawan santan
- 1 cawan susu cair
- 1 cawan gula
- 2 sudu besar minyak sapi
- 3 biji telur (gred A)
- Sedikit garam
- Pewarna kuning
- Sedikit bijan untuk tabur di atas kuih
Cara Penyediaan :-
- Panaskan oven terlebih dahulu dan masukkan acuan pecah lapan yang telah disapu dengan sedikit minyak masak dan masukkan ke dalam oven.
- Rebus kentang sehingga empuk.
- Kemudian, kisar kesemua bahan hingga halus.
- Keluarkan acuan pecah lapan tadi dan tuang adunan yang dikisar serta taburkan bijan di atasnya.
- Bakar api bawah, bila telah agak garing tukarkan api atas pula untuk garingkan bahagian atas.
- Biarkan betul-betul sejuk barulah boleh dipotong.
Selamat Mencuba...
No comments:
Post a Comment