nuffnang
Saturday, 9 November 2013
Sambal Paru
Ramuan:-
- 500 gm paru
- 5 ulas bawang merah (tumbuk)
- 1 labu bawang besar (hiris bulat)
- 3 ulas bawang putih (tumbuk)
- 1 inci halia (tumbuk)
- 3 sudu makan cili kering kisar
- 1 sudu teh serbuk kunyit
- 1/2 inci belacan
- Garam & gula secukup rasa
- Air secukupnya
Cara-Cara Penyediaan:-
- Rebus paru sehingga lembut dan potong nipis.
- Kisar bawang merah, cili merah dan bawang putih.
- Panaskan minyak tumis bahan yang dikisar, cili kering kisar hingga naik bau dan garing.
- Masukkan air secukupnya, masukkan garam dan gula.
- Akhir sekali masukkan paru dan tutup supaya paru lembut.
Selamat Mencuba...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment