nuffnang
Friday, 1 May 2015
Congo Bars
Ramuan:-
- 315 tepung gandum
- 1 sudu besar baking powder
- 200g gula perang
- 3 biji telur
- 200g mentega
- 1 sudu besar esen vanilla
- 1 sudu kecil garam
- 200g coklat chip
- 1 cawan badam cincang
-Sedikit kepingan badam untuk tabur
Cara-Cara Penyediaan:-
- Ayak tepung gandum bersama baking powder. Ketepikan.
- Kacau mentega dan gula perang sehingga sebati.
- Masukkan telur satu persatu, esen vanilla dan garam.
- Gaul sampai sebati semua kemudian barulah masuk tepung yang diayak.
- Masukkan coklat chip dan badam cincang gaul rata.
- Griss loyang dan alas kertas, tuang adunan tabur coklat chip dan kepingan badam.
- Panaskan oven dengan suhu 170C selama 40 minit atau sehingga masak.
Selamat Mencuba...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment