nuffnang
Monday, 13 October 2014
Singgang Daging Kelantan
Ramuan:-
- 500 g daging (dihiris nipis-nipis)
- 5 tangkai cili kering (potong dua)
- 1 sudu besar ketumbar (dikisar)
- 3 keping asam keping (ikut suka)
- 3 ulas bawang putih (hiris)
- 5 ulas bawang merah (hiris)
- 1 inci halia (mayang halus)
- 1 inci lengkuas (potong nipis)
- 1 sudu besar budu
- Garam dan gula secukup rasa
- Air secukupnya
Cara-Cara Penyediaan:-
- Rebus daging dengan air sehingga empuk.
- Masukkan bawang putih, bawang merah, lengkuas, budu, asam keping dan cili kering.
- Rasalah kuah singgang ini pedas, manis, masin dan masam.
- Sedap dimakan bersama nasi putih.
Selamat Mencuba...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment