nuffnang
Monday, 26 November 2012
Masak Lemak Kulat Bersama Udang
Ramuan:-
- 1 biji kelapa (perah)
- 3 ulas bawang merah (tumbuk)
- 1 ulas bawang putih (tumbuk)
- 15 biji cili api (tumbuk)
- 1 inci kunyit hidup
- 3 genggam kulat sisir kering (rendam)
- 10 ekor udang basah
- Sedikit garam
Cara-Cara Penyediaan:-
- Kulat hendaklah direndam terlebih dahulu.
- Kemudian basuh sehingga bersih dalam penapis santan.
- Masukkan santan dalam periuk dan bahan tumbuk.
- Masukkan kulat dalam santan dan tenggek di atas api.
- Kacau sehingga mendidih barulah masukkan udang.
- Biarkan selama 5 minit kemudian tutup api.
- Rasalah ikut selera masing-masing.
Selamat Mencuba...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment