nuffnang
Saturday, 22 September 2012
Apam Pisang
Ramuan :-
- 4 biji pisang kapas (dilenyek)
- 3/4 cawan gula
- 1 3/4 cawan tepung gandum
- 1 1/2 sudu kecil soda bikarbonat
- 1 sudu kecil baking powder
- 4 sudu besar susu cair
- 1 sudu kecil coklat emulco
Cara-Cara Penyediaan :-
- Ayak tepung, baking powder dan soda bikarbonat.
- Kemudian kacau gula, pisang, coklat emulco dan susu cair sehingga sebati.
- Masukkan tepung yang telah diayak tadi sedikit demi sedikit sehingga habis.
- Panaskan kukusan terlebih dahulu.
- Sapu minyak pada acuan dan isikan adunan ke dalam acuan anggaran 3/4 penuh sahaja.
- Kukus selama 20 minit.
Selamat Mencuba..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment