nuffnang

Saturday, 22 September 2012

Apam Pisang


Ramuan :-                                                                          
- 4 biji pisang kapas (dilenyek)
- 3/4 cawan gula
- 1 3/4 cawan tepung gandum
- 1 1/2 sudu kecil soda bikarbonat
- 1 sudu kecil baking powder
- 4 sudu besar susu cair
- 1 sudu kecil coklat emulco

Cara-Cara Penyediaan :-

- Ayak tepung, baking powder dan soda bikarbonat.
- Kemudian kacau gula, pisang, coklat emulco dan susu cair sehingga sebati.
- Masukkan tepung yang telah diayak tadi sedikit demi sedikit sehingga habis.
- Panaskan kukusan terlebih dahulu.
- Sapu minyak pada acuan dan isikan adunan ke dalam acuan anggaran 3/4 penuh sahaja.
- Kukus selama 20 minit.

Selamat Mencuba..

No comments:

Post a Comment