nuffnang
Sunday, 7 October 2012
Sup Cendawan Butang
Ramuan :-
- 1 keping dada ayam (dihiris kecil)
- 1500 ml air
- 500 ml susu segar kotak
- 1 ketul kiub ayam
- 1 tin kecil cendawan butang (dihiris kecil)
- 1 1/4 cawan tepung gandum
- 1 sudu kecil serbuk lada hitam
- Sedikit garam dan ajinomoto
Cara-Cara Penyediaan :-
- Masukkan ayam ke dalam periuk dan curahkan air.
- Bancuhkan tepung gandum dan masukkan dalam periuk, masukkan juga kiub ayam, serbuk lada sulah dan cendawan.
- Tunggu hingga mendidih. Sekiranya tidak dikacau, ianya akan bergentel.
- Akhir sekali masukkan garam dan ajinamoto. Biarkan sehingga ianya mereneh.
- Rasalah ikut citarasa masing-masing. Sup ini sedap dicicah dengan roti.
Selamat Mencuba...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment