Ramuan:-
- 2 cawan labu kuning (siap lenyek)
- 1 cawan tepung gandum
- 1 cawan tepung beras
- 3/4 cawan gula
- 1/3 cawan santan kotak
- 1 sudu kecil garam
- Daun pisang secukupnya
Cara-Cara Penyediaan:-
- 2 cawan labu kuning (siap lenyek)
- 1 cawan tepung gandum
- 1 cawan tepung beras
- 3/4 cawan gula
- 1/3 cawan santan kotak
- 1 sudu kecil garam
- Daun pisang secukupnya
Cara-Cara Penyediaan:-
- Lenyekkan labu yang
telah direbus tadi hingga halus.
- Masukan tepung, garam dan gula kacau rata kemudian tuang santan gaul hingga sebati.
- Ambil dua sudu makan adunan labu dan letakkan di atas daun pisang, lipat seperti membuat kuih lepat.
- Jerangkan air terlebih dahulu dan kukus selama 15 minit.
- Angkat dan sejukkan, barulah boleh dihidang.
Selamat Mencuba...
- Masukan tepung, garam dan gula kacau rata kemudian tuang santan gaul hingga sebati.
- Ambil dua sudu makan adunan labu dan letakkan di atas daun pisang, lipat seperti membuat kuih lepat.
- Jerangkan air terlebih dahulu dan kukus selama 15 minit.
- Angkat dan sejukkan, barulah boleh dihidang.
Selamat Mencuba...
No comments:
Post a Comment