nuffnang

Friday 29 August 2014

Biskut Semperit Dahlia


Ramuan:-
- 250 gm marjerin
- 150 gm gula icing
- 1 biji kuning telur
- 260 gm tepung red rose
- 150 gm tepung kastard
- 30 gm tepung jagung
- 1 sudu teh esen vanila
- Ceri untuk hiasan

Cara-Cara Penyediaan:-
- Ayakkan tepung red rose, tepung kastard dan tepung jagung. Ketepikan
- Pukul marjerin dan gula hingga sebati.
- Masukkan telur dan esen vanila pukul hingga rata.
- Kemudian masukkan tepung dan gaul sehingga menjadi doh lembut.
- Sapu loyang dengan sedikit minyak, masukkan doh ke dalam acuan semperit.
- Tekan di atas loyang dan hias dengan ceri di atasnya.
- Panaskan oven pada suhu 150C dan bakar selama 15 minit atau sehingga kekuningan.

Selamat Mencuba...

No comments:

Post a Comment