nuffnang
Wednesday, 30 March 2016
Kerabu Jambu Gajus
Ramuan:-
- 6 biji buah gajus yang masak
- 6 tangkai pucuk gajus (hiris)
- 1/2 labu bawang besar (hiris nipis)
- 2 ekor ikan kembung (rebus ambil isi)
- 1 sudu besar kerisik
- 1 tangkai lada merah
- 3 biji cili padi
- 1 biji limau nipis
- Garam dan gula secukup rasa
Cara-Cara Penyediaan:-
- Bersihkan buah gajus, asingkan dari bijinya dan hiris.
- Isi ikan hendaklah dihancurkan kasar.
- Kemudian masuk dalam bekas serta semua ramuan dan gaul rata.
- Rasalah mengikut citarasa masing-masing.
- Bolehlah dihidangkan makan bersama nasi putih.
Selamat Mencuba..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment